Opvliegers Voorkomen

Published Mar 13, 21
6 min read

Slank Door De Overgang Ervaringen

De overgang is een levensfase die iedere vrouw meemaakt in haar leven - nieuw boek over de overgang. De ervaringen van een vrouw in de overgang lopen in deze fase sterk uiteen. De één heeft (bijna) geen overgangsklachten. De ander ervaart vaak wel klachten en sommigen hebben klachten die zo heftig kunnen zijn dat normaal functioneren lastig wordt. Lees meer hierover op onze website. De Overgangsconsulenten van de VVOC hebben een gevolgd die wordt erkend door de gynaecologen van de Dutch Menopause Society - waterflessen. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom wetenschappelijk onderbouwde begeleiding van overgangsklachten door het volgen van geaccrediteerde bijscholingen. Bij medische vragen en ontwikkelingen binnen hun vakgebied worden zij ondersteund door de Gynaecologen van de Dutch Menopause Society (DMS) en de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

Boek OvergangAngstaanvallen Tijdens De Overgang
Opvliegers VoorkomenEen Gynaecoloog Met Hart Voor De Overgang
Slank Door De OvergangHoe Gaat Een Overgangsconsulent Te Werk?

Zij geven adviezen op het gebied van voeding, leefstijl, supplementen en medicatie om gezond door de overgang te komen zonder dat zij hierbij een commercieel belang hebben. Met alleen BIG geregistreerde Verpleegkundig of Verloskundig Overgangsconsulenten, werkzaam in eigen praktijken of menopauzepoli’s verdeeld over heel Nederland, is de VVOC hét kenniscentrum over de overgang in Nederland - overgangsconsulente inschakelen bij overgangsklachten. Er is er altijd wel één bij u in de buurt. Wilt u een afspraak maken, dan kunt u onder het kopje “Consulenten” bovenin de menubalk, de voor u dichtstbijzijnde Consulent vinden. Naam en adres kunt u vinden onder de kaart, u dient hiervoor naar beneden te scrollen.

Hulp Bij Verminderen Van Overgangsklachten

De overgang, iedere vrouw krijgt er uiteindelijk mee te maken. Tijdens de menopauze kun je last krijgen van allerlei klachten. De overgang is een periode in je leven waarin veel verandert. Niet alleen ga je van je vruchtbare naar onvruchtbare periode, ook in je omgeving kan veel veranderen tijdens de menopauze. Zo zijn je kinderen zelfstandig en gaan wellicht zelfs uit huis. Ineens heb je meer tijd voor jezelf. Je kunt het gevoel hebben dat je door de menopauze in een gat valt, wat moet je doen met zoveel vrije tijd? Net als voor jou is de overgang ook voor je lichaam even wennen.

Angstaanvallen Tijdens De MenopauzeWat Is De Overgang

Voorkomende klachten tijdens de menopauze zijn bijvoorbeeld • Opvliegers • Nachtelijke transpiratie• Stemmingswisselingen• Urineverlies• Gewrichtspijn• Haaruitval• Botontkalking• Slapeloosheid• Hoofdpijn Ruim 15 jaar geleden ontstond Care for Women vanuit het idee dat vrouwen een andere aanpak dan mannen nodig hebben. Vrouwen hebben te maken met typische vrouwenzaken zoals zwangerschap en de menopauze. help mijn vrouw is in de overgang. Tijdens deze levensfasen kunnen een diversiteit aan gezondheidsklachten ontstaan, die veroorzaakt worden door hormonen. Ten tijde van het ontstaan van Care for Women bestond er in Nederland nog niet zoiets als een specialisatie in hormonale problemen van een vrouw, zoals de overgang. Oprichtster van Care for Women, Catherine van Heest, onderzocht de problematiek en schreef haar eerste 2 boeken over de overgang; Leidraad voor de overgang en Opvliegers, liever niet.

Tips Voor De Overgang

Na het schrijven van haar boeken, ontstond bij Van Heest het idee om, o. a. samen met 2 gynaecologen, een apart beroep te ontwikkelen op het gebied van de overgang. Dit nieuwe beroep, de overgangsconsulente, werd door van Heest in het jaar 2000 in Nederland geïntroduceerd - pijn eierstok overgang. Van Heest ontwikkelde hiervoor de opleiding en regelde hiervoor de vergoedingen bij de zorgverzekeraars, waardoor de overgangsconsulente ook voor iedere vrouw toegankelijk werd. De naam overgangsconsulente werd zelfs opgenomen in het groene boekje van de Nederlandse taal. In het jaar 2005 verbreedde en verdiepte de opleiding van overgangsconsulente zich naar vrouwen en hormonen, waardoor ook kennis werd vergaard over menstruatiestoornissen, zwangerschap, borstkanker, hart- en vaatziekten en veel meer.

g.v. de overgang. Veel hormonale problemen overlappen elkaar of zijn in verschillende levensfasen identiek aan elkaar. Vandaar dat Care for Women in 2005 besloten heeft de opleiding te verbreden van alleen overgangsconsulente naar vrouwen en hormonen. Deze verbreding heeft de kwaliteit van de bij Care for Women aangesloten overgangsconsulenten nog verder verbeterd.” • Care for Women overgangsconsulenten worden ook wel Care for Women specialisten genoemd• De Care for Women specialisten zijn vrouwelijke zorgverleners met een specialisatie in de gezondheid van vrouwen, specifiek gericht op het hormonale systeem• De opleiding is ontwikkeld door Care for Women en geregistreerd bij het CRKBO(Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)• Uitgebreide kennis over het hormonale stelsel van vrouwen, meer dan een ‘gewone’ overgangsconsulente• De Care for Women specialiste neemt de tijd voor een consult, 60 minuten per consult, niet alleen om goed naar je verhaal te kunnen luisteren, maar ook omdat hierdoor een goed beeld van de problematiek ontstaat, waardoor de behandeling betere resultaten zal geven• Zeer kundige overgangsconsulenten; maar liefst 98% tevredenheid van vrouwen over de diensten van de overgangsconsulenten van Care for Women, met een gemiddeld cijfer van 8,5 gebleken uit onderzoek van Avans Hogeschool en zorgverzekeraar Menzis• Vele vrouwen gingen je voor, lees hier een aantal ervaringen! Overgangsverschijnselen kunnen heel vervelend zijn, maar je kunt er iets aan doen! De overgangsconsulente van Care for Women zal samen met jou op zoek gaan naar de beste behandeling (goed middel tegen de overgang).

Innerlijke Onrust Overgang

Bovendien betrekt zij je ook bij de behandeling. Ze legt de behandeling uit en geeft handvatten m. b.t. voeding en stress, waarvan bekend is dat zij overgangsklachten kunnen verergeren. Zo doet zij aanvullend bloedonderzoek om je hormonen te bepalen of te zien of er tekorten zijn ontstaan in je vitamine- en mineralenhuishouding. Ook onderwerpen als urineverlies, seksualiteit, hart- en vaatziekten, huidveroudering, borstkanker en schildklierproblemen komen bij haar aan bod. Naast de overgangsverschijnselen die je kunt ervaren, kan er tijdens de menopauze ook veel veranderen in je omgeving. De Care for Women overgangsconsulente maakt ze bespreekbaar en helpt je verder - nieuw boek over de overgang. Je staat er niet meer alleen voor.

Tenslotte is zij zelf ook vrouw. Het is niet nodig om met overgangsklachten rond te blijven lopen. Maak gerust een afspraak bij een specialiste van Care for Women bij jou in de buurt. hulp bij afvallen in de overgang. Er zijn door heel Nederland heen wel zo’n 100 vestigingen van Care for Women. Daarnaast is er in Amersfoort zelfs een groot vrouwengezondheidscentrum! Het beroep van overgangsconsulente is helaas geen beschermd beroep. Iedereen mag zich zo noemen, zonder dat controle op de kwaliteit aanwezig is. Care for Women is niet voor niets de grootste organisatie in Nederland en was bovendien de organisatie die dit vak in Nederland geïntroduceerd heeft. goed middel tegen de overgang.

Wat Is Het Beste Middel Tegen De OvergangDe bij Care for Women aangesloten specialisten voldoen hierdoor aan alle kwaliteitseisen die er op dit gebied zijn en scholen zich continu bij, waardoor zij altijd over de laatste informatie beschikken m. b. overgangsconsulente inschakelen.t. vrouwen en hormonen. • Jarenlange ervaringen en veel kennis maken Care for Women autoriteit• Up-to-date kennis en nascholingen voor optimale hulp• Samenwerking met professionals uit de zorg zoals prof. Fauser(Gynaecoloog, gespecialiseerd en autoriteit op het gebied van Women’s Health, UMC Utrecht) en dr - drinkfles. Wittekoek(vrouwencardioloog, verbonden aan Heartlife klinieken)• Geen verwijzing van de huisarts nodig• Vergoed uit de aanvullende verzekering, dus geen aanspraak op eigen bijdrage• Eenvoudig zelf een afspraak maken, online, 24 uur per dag• Altijd in de buurt met praktijken door heel Nederland - hulp in de overgang.

More from Gezondheid nieuws

Navigation

Home

Latest Posts

Een Waar Zit Magnesium In

Published Apr 20, 21
6 min read

Heesheid Verhelpen

Published Apr 20, 21
6 min read

Tandpasta Met Of Zonder Fluoride

Published Apr 20, 21
10 min read