Regeling Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit Buitenland

Published Feb 28, 21
7 min read

Testbeleid Voor Reizigers Naar Schiphol VersoepeldU moet als reiziger (van 13 jaar of ouder) uit een hoog-risicoland een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud laten zien als u aan boord gaat van het vliegtuig of de ferry (PCR-test voor reizigers). Als u deze niet heeft dan moet u in het bezit zijn van een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland.

De verplichting van een sneltest geldt niet als u per auto, bus of trein reist. De negatieve NAAT (PCR)-test is nodig omdat reizigers uit hoog-risicolanden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus - PCR test reisverklaring. Een hoog risicoland is een land die niet op de lijst van veilige landen (met een laag COVID-19-risico) staat.

Regeling Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit Buitenland Blijft

Pcr-test Nodig Voor Reizigers; Waar Te Halen?Naast Pcr-test Wordt Ook Sneltest Verplicht Voor Reizigers

De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn. PCR test met certificaat. De testuitslag moet wel bekend zijn voordat u naar Nederland vertrekt - PCR-test voor reizigers. U moet dan in combinatie met deze test ook een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud laten zien als u gaat boarden.

Verplichte Coronatest Lijkt Goed Doorgekomen Bij ReizigersCoronatest Vakantie - Bestemmingen, Procedure

U krijgt dus 24 uur extra. U moet dan wel kunnen bewijzen dat de negatieve testuitslag is verlopen door vertraging buiten uw schuld om. Laat u een NAAT test van maximaal 24 uur oud zien als u gaat boarden? Dan heeft u geen negatieve sneltest meer nodig. De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn.

Geen Coronatesten Voor Reizigers - Huisartsenteam

Een ander type test, zoals een antigeen-test of een serologische test (een bloedonderzoek waarbij naar antistoffen wordt gekeken), voldoet niet (PCR test met certificaat). Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn. Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort. Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.

Als u van binnen de EU/Schengen reist dan hoeft u alleen de testuitslag te kunnen tonen, reist u van buiten de EU/Schengen, dan heeft u ook een ingevulde, ondertekende en geprinte negatieve testverklaring nodig. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen. - PCR test reisverklaring.

Dubbele Testverplichting Deels Afgeschaft Voor Reizigers

U moet als reiziger (van 13 jaar of ouder) uit een hoogrisicoland een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien. PCR test met certificaat. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen. En een negatieve NAAT(PCR)-test die is afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland.

Read this information about the Compulsory negative COVID-19 test result and declaration in English. De negatieve NAAT (PCR)-test is nodig omdat reizigers uit hoog-risicogebieden een risico vormen op de import en verspreiding van het coronavirus. De verplichte testuitslagen vervangen nooit andere coronamaatregelen, zoals het inreisverbod, quarantaine of vaccinatie. Daarom moeten reizigers van 13 jaar en ouder een negatieve testuitslag kunnen laten zien als zij naar Nederland reizen.

Gratis Covid-19 Pcr-test

U moet een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien als u: uit een hoogrisicoland komt. Dat is een land die niet op de lijst van veilige landen staat; per vliegtuig, schip, internationale trein en bus naar Nederland reist. Ook als u op doorreis bent. U betaalt de kosten voor de COVID-19-test zelf.

Als u de luchthaven verlaat tijdens de overstap, telt dit als een nieuwe reis. Dan moet u ook een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het boarden en een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland.

Actuele Informatie Over Het Coronavirus En Schiphol

De testuitslag blijft geldig tijdens de overstap en eventuele vertraging. Dan moet u een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland kunnen tonen. De eis voor een extra sneltest is sinds 16 maart 2021 komen te vervallen. Als u naar Nederland reist, kan u gevraagd worden om de volgende documenten: De negatieve testuitslag is verplicht voor alle reizigers die met personenvervoer reizen (PCR-test voor reizigers).

Regeling Verplichte Pcr-test Voor Reizigers Uit Buitenland BlijftUpdate Coronavirus - Reizen Naar Latins-amerika

U mag de testuitslag ook digitaal laten zien, bijvoorbeeld op uw telefoon. De negatieve sneltestuitslag geldt voor alle reizigers die uit een hoogrisicogebied komen met het vliegtuig of de ferry. En die geen negatieve NAAT (PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan kunnen laten zien. Er zijn eisen aan de negatieve sneltestuitslag.

Corona Test Laten Doen Voor Vakantie (Covid-19 Pcr)

De testverklaring hoeft u alleen te laten zien als u vertrekt uit een land buiten de Europese Unie (EU) of buiten het Schengengebied (PCR-test voor reizigers). En als u zelf geen burger van een EU- of Schengenland bent. De gezondheidsverklaring geldt alleen als u met het vliegtuig reist. Bij een aantal vliegtuigmaatschappijen is dit digitaal bij het inchecken.

Reist u met het vliegtuig of de ferry? Toon deze documenten voor vertrek aan de lucht- of scheepvaartmaatschappij (PCR-test voor reizigers). Kloppen uw documenten niet? Dan mag u niet aan boord. Komt u uit een land binnen of buiten de Europese Unie/Schengen? Dan kan een medewerker van de veiligheidsregio u op het vliegveld in Nederland vragen om uw documenten te laten zien.

Dubbele Testverplichting Deels Afgeschaft Voor Reizigers

Kloppen uw documenten niet en bent u een burger van een land buiten de Europese Unie/Schengen? Dan kan de Koninklijke Marechaussee u de toegang tot Nederland weigeren - PCR test met certificaat. Ook kan een medewerker van de veiligheidsregio u op het vliegveld in Nederland vragen om uw documenten te laten zien. De verplichte negatieve testuitslagen zijn een aanvulling op andere maatregelen om verspreiding van het coroanvirus te voorkomen.

Nog steeds geldt dat u van buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland mag reizen als u bent uitgezonderd op het EU-inreisverbod (PCR test reisverklaring). Een negatieve test is geen vervanging van de thuisquarantaine. Ook bij een negatieve test blijft u 10 dagen thuis. U kunt zich op de 5e dag na aankomst in Nederland opnieuw laten testen om de quarantaineduur te verkorten.

Verplichte Sneltest En Pcr Test Voor Reizigers Van Spanje

Voor uw reis naar Nederland kunt u gebruik maken van de Quarantaine Reischeck. Dit is een digitale checklist met de stappen die u moet nemen na terugkeer van uw (noodzakelijke) reis. U moet ook een negatieve testuitslag laten zien als u gevaccineerd bent tegen het coronavirus - PCR test reisverklaring. Sommige mensen blijven na het doormaken van corona positief testen.

Voor deze mensen geldt per 3 maart het volgende: Als u corona heeft doorgemaakt en daardoor geen negatieve NAAT-testuitslag kan overleggen, mag u toch reizen als u de volgende documenten kunt tonen: positieve NAAT-testuitslag van minimaal 2 en maximaal 8 weken oud; positieve NAAT-testuitslag van maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland; negatieve sneltestuitslag voor vertrek van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan.

Naast Pcr-test Wordt Ook Sneltest Verplicht Voor Reizigers

Outsight Travel Biedt Reizigers Sneltest En CertificaatRechter Zet Streep Door Verplichte Coronatest

Op 'Nederland Wereldwijd' staat een lijst met locaties voor PCR- en sneltesten in het buitenland. De volgende personen hebben geen NAAT (PCR)-testuitslag nodig, maar wel een sneltestuitslag: Het gaat om zeevarenden in het bezit van een zeemansboekje en om personen werkzaam in het goederentransport en ander transportpersoneel voor zover noodzakelijk, die voor hun werk met personenvervoer reizen (Coronatest voor reizigers).

En personen werkzaam in de energiesector, dus olie- en gasplatformen en windmolenparken, offshorebedrijven die diensten verlenen aan deze sector, en air-, cruise- en ferrycrew als zij in uitoefening van hun functie reizen. Ook transportpersoneel of zeevarenden die naar of van hun werk in Nederland reizen, zijn uitgezonderd van een negatieve PCR-testuitslag (PCR test met certificaat).

More from Gezondheid rivm

Navigation

Home

Latest Posts

Een Waar Zit Magnesium In

Published Apr 20, 21
6 min read

Heesheid Verhelpen

Published Apr 20, 21
6 min read

Tandpasta Met Of Zonder Fluoride

Published Apr 20, 21
10 min read